18. mars 2011

"Vinter og sne....."

"...en skiløper"...bla bla bla!! Har Wenche Myhres sang på hjernen i dag og holder på å bli gal! Våknet opp til 10 nye cm med snø i dag. Arg! Har IKKE tenkt på måke - denne snøen satser jeg på at kommer til å smelte bort av seg selv! HVOR BLIR VÅREN AV? 
Lillesand er likevel vintervakker.Fant årets snøklokker i går - herlig. De har nok kommet for en stund tibake, men de stakkars små tøffingene har lagt under snøen, så jeg så dem ikke før i går. Men et sikkert vårtegn er det uansett. Gleder meg til fortsettelsen. Mine fingre er rimelig grønne nå på våren og forsommeren, men interessen synker utover sommeren og høsten. I august/september er jeg ofte lei hele hagen og synes det egentlig er greit at hagelivet tar seg en pause. Men kom April og Mai du skjønne milde - så er skapertrangen der igjen! Kjempegøy egentlig, for jeg er litt utolmodig av natur og liker egentlig at vi har 4 årstider - og det jeg liker aller best er overgangene. Favoritten er (og tror jeg ikke er alene om å synes det) overgangen mellom vinter og VÅR. Høydepunktet er den første vårdagen hvor man kan kaste jakke, jobbe i hagen, gå med "småsko", spise første middag ute på terrassen...ah hvor jeg gleder meg! 
Jeg tror vi må litt ut i april....

Jeg velger meg april

av Bjørnstjerne Bjørnson


I den det gamle faller,
i den det ny får feste;
det volder litt rabalder,-
dog fred er ei det beste,
men at man noe vil.

Jeg velger meg april,
fordi den stormer, feier,
fordi den smiler, smelter,
fordi den evner eier,
fordi den krefter velter,-
i den blir somren til!


Denne helgen står hytten på planen. Lå syk i halve vinterferien mens resten av familien var på ski. Værmessig den beste vinterferien på lenge - sol fra skyfri himmel, et par plussgrader og fantastiske forhold i sporet! Halsbetennelse med feber var ikke det jeg hadde planlagt...
Men nå er det meldt atter fine forhold til fjells - så håper jeg at snøen er borte her hjemme til vi kommer tilbake.
Det er lov å håpe:)

Ha en super helg:)

1 kommentar:

Beate sa...

åååå elsker lillesand!!! Har mange av mine beste sommerminner derifra da me har feriert på tingsaker siden eg var liten:)

Kommer igjen til sommeren:)