22. mars 2011

Hytte

Hatt en herlig hyttehelg. Supre forhold i bakken med sol fra skyfri himmel - balsam!
Vi har en liten hytte - veldig liten:) Likevel har vi plass til det meste og man innretter seg jo etter forholdene. Det var helt bevisst å velge liten og primitiv hytte. Det er for oss viktig å kunne komme litt bort fra hverdagen og leve litt enkelt. Du finner ikke varmekabler og oppvaskmaskin på hytten vår! Ei heller dusj eller innlagt vann (ikke utlagt vann heller:) Istedet finner du masse kos og varme, enkelhet og komfort samt en masse tid til å lade kropp og sinn. Vi smelter snø og vasker opp på "gamle måten". Det er faktisk frigjørende å få lov til å leve på denne måten innimellom - enkelt! Vi har et fantastisk turterreng som er optimalt for vinter og sommerutfoldelser og vi har funnet ut at man skal da være ute i naturen, ikke sitte inne og se på den! 

Tar med noen bilder av spiseplassen. Bordet fulgte med hytten da vi overtok og er et håndlaget massivt furubord. Deilig med reinsdyrskinn å sitte på i vintermånedene. Vi har målt 9 minusgrader i hytten en kald januar - herlig (og nødvendig) da med skinn som varmer. 

Håndlaget massivt bord og herlige skinn

Hytteboken ligger klar....
 Vi har også tror jeg Hovdens minste kjøkken. En meter diskplass er vel i minste laget, men med et par smarte oppbevaringsløsninger og ved å plassere kjøleskap i boden, så trenger vi ikke mer. Vi lager det meste av maten ute, sommer som vinter og har flere ganger grillet mens snøen laver ned. Så herlig annerledes enn hjemme. Det finnes jo ikke kjøkkenventilator, så alt fra steking av egg og bacon til frokost, til gryteretter lages ute. Er det for surt vær så spiser vi inne...

Få, men viktige kvadrat..

Håper dere også har en herlig plass å lade sjelen...

Ønsker alle en fortsatt fin tirsdag!

3 kommentarer:

Balke gård sa...

Å så fint et sted dere har, kommer ikke an på størrelse eller luksus, kosen og avkoblingen er viktigst! Vi har ei gammel seter som vi bruker, uten ilagt vann eller strøm, ungene elsker den! Høres ut som en fin helg! Vårhilsen fra Marianne

Brita Storaas sa...

Tusen takk:) Ordtaket "Det er ikke størrelsen som teller" kommer til sin rett her, virkelig. Vi var jo ikke ute etter en enebolig nr 2, men en hyttehytte og det fikk vi. Vi har også en seter på Vestlandet i familien som vi kan bruke sommerstid. Ett rom og uten strøm eller vann. Vi vet ikke hvor gammel den er men en eller gang på midten av 1800 tallet et sted.. Alle koser seg der! Det enkleste er ofte det beste:)

Pink lady sa...

Hei!

Tøff og inspirerende blogg du har. Jeg fikk tips om bloggen din fra min mamma i dag, hun hadde lest om den i en avis der nede på Sørlandet. Tipset fikk jeg fordi jeg selv blogger bla interiør, men ikke minst fordi vi er i familie. Vi er faktisk tremenninger. Min mor er din mors kusine. Jeg kan ikke huske å ha møtt deg, men min mamma mener at jeg har det.

Likte veldig godt bordet du hadde pusset opp og satt ditt eget preg på. Og vasen fra Wiik og Walsøe er en favoritt hos meg også. Og hvilken sjarmerende hytte dere har! Gleder meg til å følge deg videre.

Klem Pink lady