25. mars 2011

Li Edelkoort

Lar meg inspirere av trendprofeten Li Edelkoort. Hun har forutsett trender innen farger, materialer og former i over 20 år og med sin treffsikkerthet er hun blitt en av verdens fremste trendanalytikere. Hun er faktisk blitt så stor at som hun selv sa i et intervju at "faren med å bli så stor er at det kan diskuteres om trendene blir slik som jeg forutser dem, eller om trendene blir slik fordi at jeg sier det"... Helt klart et problem.
Trend Union er basert i Paris og består av en gruppe selskaper som er utviklet av Li Edelkoort. De produserer flere trendbøker og magasiner - Bloom blandt annet. Ny utgave for oss interørinteresserte kommer en gang i året, i mai. Håper jeg klarer å skaffe meg et eksemplar:)


Noe av det siste som Li har forutsett er at globaliseringens tid er over. Vi vil ikke lenger ha det alle andre har. Vi er ute etter det unike, det lokale, det med særpreg. Masseproduksjon og store "verdensvarer" tiltaler oss ikke lenger. Fremtiden ligger i produkter med lokale trekk, regional variasjon og en nasjonal stil og produktdesign som er tiltrekkende fordi at de er utenom det vanlige.


Kjenner på meg at det er så rett! 

I korte trekk sier hun at vi kommer til å ha mer luksus i hverdagen, livstil som tillater ro, komfort og balanse. Produkter, matkultur, inventar, klær og vår hverdag vil gjenspeile dette. 


Bort med det industrielt masseprodusert raske livet og tilbake til roen, nærheten og det unike. For nå gjelder trenden som peker bakover. Trenden er ikke lenger at vi tar et skritt fremover - 
nå skal vi heller ta et tilbake. 


Høres fantastisk ut!

Må ta med også Arne Næss sin filosofiske uttalelse om at menneskeheten har løpt og løpt så lenge nå - på et tidspunkt blir også den sliten og må sette ned tempoet. Han trodde ikke at han fikk oppleve det i sin levetid, men det var ikke langt unna:)


Tar med et lite knippe bilder og fargeinspirerende motiver fra Trend Union (som er et knippe selskaper  under Li Edelkoort. 


Alle bilder hentet fra TrendTablet.Flere som liker Li Edelkoort? 


Ha en fortsatt super dag!

2 kommentarer:

KROnPRINSESSENE sa...

Takk for fint innblikk i Li Edelkoort...
Vil veldig gjerne komme tilbake jeg for mer inspirasjon, så legger meg til som følger :)
God helg til deg.
Klem may Helen

Brita Vaksdal Storaas sa...

Så bra! Takk for tilbakemld:) Ha en super helg!